BORUT BRIC

celostni terapevt

O meni

 Čeprav je moja primarna izobrazba naravoslovna, so me že kot otroka zanimale stvari izven okvirjev dojemanja takratne družbe. Tisto, česar se ni dalo popredalčkati z znanstvenimi dogmami.

Delo z ljudmi me je zmeraj navduševalo. Bolj kot sem odraščal in zorel, bolj sem čutil, kaj je moje poslanstvo, kaj lahko dam svetu in ljudem okrog sebe.

V vseh teh več kot tridesetih letih raziskovanja, obiskovanja neštetih tečajev, seminarjev in šol, sem na koncu ugotovil, da nosimo praktično vse, kar potrebujemo, v sebi. In to vedenje in znanje bi rad predal tebi, ki to bereš.

Da tudi tebi ne bi bilo potrebno hoditi po podobno dolgi poti, po kateri sem moral jaz, ko sem iskal nenehno nove modalitete in tehnike, da bi končno našel tisto pravo… Katero? Prijavi se na prvo konsultacijo in poiščiva tvojo pot.

 

 

Zanimivosti

Kje se je začela moja pot?

V osnovni šoli se igram z nihalom, v prvem letniku srednje šole na oglasni deski vidim oglas, da Marko Pogačnik organizira meditacijo v šolski telovadnici. Nekaj me pritegne in odločim se, da grem. Povedal nisem nikomur, saj je bila takrat meditacija še dokaj obskurna tema v družbi.

Ko pridem v prostor, sklonjene glave poiščem prost stol. Dvignem pogled in spreleti me srh. Sedim kot edini fant (takrat sem bil še fant) med kakimi trideset ženskami in sem daleč najmlajši. Naslednja po starosti je kakih petindvajset, bi rekel. Želim pobegniti, a radovednost mi ne da miru in ostanem.

Energije me potegnejo in začutim, da obstaja nekaj več, nekaj o čemer nam v šoli in v medijih ne govorijo. Potem Marko reče, da gremo skupaj v bližnji park. No, pa pojdimo. Tam se primemo v krogu za roke in gremo v meditacijo zdravljenja prostora Matere Zemlje. Namesto, da bi sodeloval v zdravljenju, mižim in pri sebi molim, da me ne vidi kakšen znanec, sam se želim kar pogrezniti v to zemljo. 

Danes z nasmeškom gledam na te moje prve korake. In vsekakor sem sram, ki me je spremljal še kar nekaj časa in me pogosto oviral na moji poti, uspešno presegel. Kako pa vaš sram? Vas je česa sram? Česa?

 

Iskanje poslanstva

Zakaj sem tukaj? Mnoge, predvsem moške, muči to vprašanje. Tudi mene je…

Presneti odnosi

S starši, s partnerjem, z otroci, s sodelavci, s prijatelji. Seveda najprej s samim seboj.

Si zdrav(a)?

Mentalno, čustveno, fizično…ja, celostno, sem mislil. In vse je prepleteno v zanimivem klopčiču. Ki se pa ga da lepo odvijati. Če veš kako.

Začni hoditi svojo pot že danes!